FAQ

Psykedeliske oplevelser med ‘klassiske’ psykedeliske stoffer (såsom LSD eller psilocybin) kan være potentielt udfordrende.
I psykedelisk terapi ledsages klienten altid af en erfaren terapeut, som er der for at hjælpe klienten gennem oplevelsen. Det er ofte gennem disse udfordrende oplevelser, at klienten ‘bryder igennem’ og tackler fastlåste tankemønstre, som har fastholdt deres livslange psykologiske problemer.

De klassiske psykedeliske stoffer er ikke vanedannendePsykedelisk medicin har ofte været brugt til at behandle afhængighed af alkoholstoffer og nikotin.  Nuværende forskning viser at disse lægemidler har vigtige terapeutiske egenskaber og kan bruges sikkert som behandlinger for en lang række medicinske tilstande.   Nuværende forskning viser imidlertid, at mange sådanne lægemidler har vigtige terapeutiske egenskaber og kan bruges sikkert som behandlinger for en lang række medicinske tilstande. Den måde, hvorpå mange stoffer (f.eks. cannabis, MDMA, psilocybin/magiske svampe, LSD og ketamin) bruges til rekreative formål, er meget forskellig fra, hvordan de bruges i kliniske omgivelser. I en klinisk sammenhæng er de anvendte stoffer rene og patienter overvåges nøje før, under og efter behandlingerne, hvilket gør psykedelisk-assisteret terapi meget sikker.

Depression, angstlidelser, PTSD, spiseforstyrrelser og afhængighed. Fælles for alle disse tilstande er at de ofte har et bagvedliggende traume eller ofte udspringer af en svære barndom. Psykedelisk terapi er godt til at hjælpe klienter med at tage fat på traumatiske minder, som de normalt ville ikke ville kunne være i stand til at bearbejde. Selvom du ikke har oplevet tidligere traumer eller modgang, kan denne terapi være særlig gavnlig for at hjælpe dig med at få ny indsigter på velkendte problemstillinger.

Psykedeliske stoffer, der anvendes med en erfaren terapeut er sikre at bruge for de fleste mennesker. Dog er der nogle situationer hvor det kan være sundhedsmæssigt skadeligt. Personer med ustabilt blodtryk, personer med en historie med hjertesygdom, alvorlig lever- eller nyresygdom, graviditet, amning, ældre, børn og unge under 21 år og personer med en historie med psykose kræver ekstra grundig helbredsundersøgelse. Mennesker med psykose (f.eks. skizofreni eller bipolar) eller personer med en høj selvmordsrisikoen vil ikke opfylde sundhedskriterierne for psykedelisk-assisteret terapi.